3. plads i divisionen

Kategori: Nyheder Publiceret: Onsdag, 15. marts 2023 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Odysseus 1 - Næstved 1   4 - 4

Sidste runde i divisionen blev afviklet i Farum. Der var spænding både i top og bund, men ikke for os. Vi lå lunt placeret på en 3. plads og kunne koncentrere os om at holde denne placering.

Vi havde et par afbud og havde fået Jesper Holm og Fabian med. Og det var en stor succes.

Fabian havde dog problemer med sin e5-bonde, som gik tabt, men der var modspil. Der kom nogle komplikationer. Modstanderen valgte et træk, der tabte i et træk i stedet for et alternativ, der vandt i et træk. Lidt heldigt måske, men et point er et point. Og en fin divisions-debut til Fabian, der dermed stadig har max i holdturneringen i år.

Hvid spillede noget uortodoks imod Jesper Holm, som til gengæld fik stillet sig godt op. Da der så var motorvej på diagonalen ned mod kongen på g1, så vandt Jesper virkelig meget materiale. En sikker sejr.

Morten A. på 1. bræt havde en svær dag. Fik ikke nappet hans noteringsliste. Men han tabte først en kvalitet og derefter var der mat-angreb. Sådan kan det gå på 1. bræt i divisionen.

Jeg syntes egentlig at Klaus P. stod godt. Men da han desværre bukkede en central bonde på e5, så var det slut.

Claus og også hans modstander spillede ret henholdende. Første afbytning var efter 18 træk. Claus overså en lille fodfinte, men remisen var aldrig rigtig i fare.

Selv var jeg ikke speicielt godt forberedt og blev kørt over i et klassisk konge-indisk angreb med offer på h3 og hele molevitten. Ærgerlig slutning på en ellers fin sæson. Kan dog glæde mig over et rating-tal nu på all-time-high.

Morten N. spillede en korrekt og udramatisk remis.

Vi var nu bagud 3-4 og Niels Kristian sad tilbage med et kompliceret slutspil med 3 bønder for en officer. Det lykkedes heldigvis at få kringlet pointet hjem. Måske kan vi se partiet den 23. marts i klubben, hvis vi er heldige.

Så det blev uafgjort. Meget fint resultat. Næstved skal ikke undervurderes, selvom de endte med at rykke ned. Vigtigt var også, at vi holdt 3. pladsen, hvilket er en stor succes. Og foran Caissa, så vi nu er Gladsaxes bedste klub.

Frem fra Odense rykkede fortjent op. Desuden måtte Brønshøj 2 ned efter en nervepirrende afslutning.

 

Visninger: 433