Company Logo
Skakforeningen Odysseus ligger i Søborg og har omkring 50 medlemmer. I løbet af sæsonen er der klubturnering, hurtigskak grand prix, foredrag, nytårslyn og meget andet. Vi mødes hver torsdag aften klokken 19 og holder til på adressen Frødings Alle 8A. Derudover er der ungdomsskak hver torsdag. Alle er velkomne. Og kaffen er gratis!Spændende plovjern

Af Jens Hornsgaard,

I torsdags fortalte Morten Fabrin om den danske skak-mester Christian Poulsen, som også var kendt som Plovjernet, fordi hans brikker pløjede sig gennem modstanderens stilling.

Morten har gennem flere år leveret en imponerende arbejdsindsats for at komme i dybden med Christian Poulsens liv og udkommet er en fin bog, som der var mulighed for at købe.

Fremmødet var pænt - herunder nogle stykker fra Mortens egen familie - hyggeligt at møde dem.

Dybest set var Christian Poulsen en helt almindelig dansker på den tid. Født i 1912 og arbejdede i Hedeselskabet og fik med tiden sin egen planteskole. Giftede og fik børn sig med en stuepige, som han mødte på en skak-rejse.

Men som skakspiller er han lidt af et mysterium Hvordan lærte han at spille så godt. Virker ikke til at han læste skak-bøger og der er tvivl om, hvorvidt han egentligt ejede et skakspil. Et stort naturtalent var han i hvert fald med en god sans for et dynamisk officer-spil.

Han vandt flere gange DM i skak, men når han mødte tidens stærkeste spillere (Euwe, Smyslov eller Tartakower), så kom han til kort. Et sjovt kuriosum er, at Najdorf første gang spillede Najdorf-varianten imod Christian Poulsen.

Da Bent Larsen dukkede op og indvarslede en ny tid inden for skakken, så valgte Christian Poulsen at trække stikket og gå på skak-pension i en tidlig alder.

Mange tak til Morten Fabrin for et spændende og informativt foredrag og en god parti-gennemgang.

Kalender

Tor Apr 16 @19:00 -
TBA
Tor Apr 23 @19:00 -
Vinterturnering, 3. finalerunde
Tor Apr 30 @19:00 -
TBA
Ons maj 06 @19:00 -
Klubmatch imod Caissa
Tor maj 07 @19:00 -
Store Hvede-lyn
Tor maj 14 @19:00 -
Klubmatch imod Caissa

 

 

Tandlæge Steffen Lauritzen

Søborg Hovedgade 86

Tlf. 39560307
Powered by Joomla!®. Designed by: business web hosting cheap dedicated servers videos Valid XHTML and CSS.