Company Logo
Skakforeningen Odysseus ligger i Søborg og har omkring 50 medlemmer. I løbet af sæsonen er der klubturnering, hurtigskak grand prix, foredrag, nytårslyn og meget andet. Vi mødes hver torsdag aften klokken 19 og holder til på adressen Frødings Alle 8A. Derudover er der ungdomsskak hver torsdag. Alle er velkomne. Og kaffen er gratis!I skyggen af Praggnanandhaa

Af Morten Andersen

Xtracon Open 2019 vil blive husket for, at sejren gik til den blot 13-årige indiske GM Rameshbabu Praggnanandhaa.

Men som bekendt er der mange ”kampe i kampen” i så stor en turnering, og i år var vi ikke færre end fem Odysseus-spillere, der kæmpede hver vores i skyggen af de højt profilerede stormestre: Klaus Poulsen, Jan Brønnum, William Pihl, Nicolai Rostrup og undertegnede.

For mit vedkommende fik jeg en skidt start med 1,5 i de første tre runder, hvor jeg mødte lavere ratede modstandere. Så må man knokle sig tilbage.

Det gik heldigvis ganske godt, så jeg fik lov at spille tre partier i den eftertragtede Øresundssal (Konference-salen, hvor Praggnanandhaa og hans ligemænd holder til, kan man realistisk set ikke stræbe efter) for de næstbedste spillere.

Desuden kom jeg da på livebræt en del gange, så I klubkammerater havde mulighed for at følge med – når nu Fuglsang alligevel var væltet på cyklen.

Et nederlag i sidste runde til den ambitiøse unge svenske FM Tom Rydström endte med at koste en håndfuld elo-point, men i betragtning af den dårlige start kan jeg kun være tilfreds med mine 6/10 og placeringen som nummer 74, der var lidt bedre end seedningen som 85.

Som vanligt kan man finde alle partier på turneringens hjemmeside. Det nemmeste er at gå ind i tabellen og klikke på spillerens navn. Derfra kan man klikke på de små diagrammer og se partierne.

Jeg er selv gladest for mine partier fra runderne 8 og 9:

http://xtraconchessopen.dk/index.php?did=7493&mid=634

Samme nummer kan man selvfølgelig udføre for Klaus, Jan, William og Nicolai, som opnåede henholdsvis 4,5 (Klaus), 5,5 (Jan), 3,5 (William) og 2,5 point (Nicolai).

Kalender

Tor Jun 11 @19:00 -
Hurtigskak-turnering
Tor Jun 18 @18:00 -
Sæson-afslutning

 

 

Tandlæge Steffen Lauritzen

Søborg Hovedgade 86

Tlf. 39560307
Powered by Joomla!®. Designed by: business web hosting cheap dedicated servers videos Valid XHTML and CSS.