I skyggen af Praggnanandhaa

Af Morten Andersen

Xtracon Open 2019 vil blive husket for, at sejren gik til den blot 13-årige indiske GM Rameshbabu Praggnanandhaa.

Men som bekendt er der mange ”kampe i kampen” i så stor en turnering, og i år var vi ikke færre end fem Odysseus-spillere, der kæmpede hver vores i skyggen af de højt profilerede stormestre: Klaus Poulsen, Jan Brønnum, William Pihl, Nicolai Rostrup og undertegnede.

For mit vedkommende fik jeg en skidt start med 1,5 i de første tre runder, hvor jeg mødte lavere ratede modstandere. Så må man knokle sig tilbage.

Det gik heldigvis ganske godt, så jeg fik lov at spille tre partier i den eftertragtede Øresundssal (Konference-salen, hvor Praggnanandhaa og hans ligemænd holder til, kan man realistisk set ikke stræbe efter) for de næstbedste spillere.

Desuden kom jeg da på livebræt en del gange, så I klubkammerater havde mulighed for at følge med – når nu Fuglsang alligevel var væltet på cyklen.

Et nederlag i sidste runde til den ambitiøse unge svenske FM Tom Rydström endte med at koste en håndfuld elo-point, men i betragtning af den dårlige start kan jeg kun være tilfreds med mine 6/10 og placeringen som nummer 74, der var lidt bedre end seedningen som 85.

Som vanligt kan man finde alle partier på turneringens hjemmeside. Det nemmeste er at gå ind i tabellen og klikke på spillerens navn. Derfra kan man klikke på de små diagrammer og se partierne.

Jeg er selv gladest for mine partier fra runderne 8 og 9:

Samme nummer kan man selvfølgelig udføre for Klaus, Jan, William og Nicolai, som opnåede henholdsvis 4,5 (Klaus), 5,5 (Jan), 3,5 (William) og 2,5 point (Nicolai).

Ons Okt 23 @19:00 -
Gladsaxemesterskabet, 7. runde