På det jævne i de norske fjelde

Af Morten Andersen

Mens I andre formentlig var optaget af følge det dramatiske DM i Svendborg, prøvede jeg igen kræfter med den stærke turnering i norske Fagernes.

I lighed med sidste år måtte jeg aflevere lidt rating til de norskejuniorer. En sejr i sidste runde over 15-årige Jens E. Ingebretsen – som er et kæmpe talent og bl.a. opnåede IM-norm med imponerende 7/10 i Xtracon Open i sommers – begrænsede dog tabet.

Som forventeligt er der både fjeldtoppe og dale i en 9 runders turnering med stærke modstandere. Sejren over Jens var en af opturene, og det samme var min revanche i 6. runde mod et andet ungt talent, Andreas Skotheim, som jeg led et smerteligt nederlag til sidste år.

I begge partier spillede jeg godt i slutspillene, hvilket jeg er super tilfreds med. Man siger jo ellers, at vi gamle fjolser har det med at smide tingene væk, når vi kommer ud over den fjerde time.

Partierne kan ses flere steder. Fx på chessbomb.com, hvor der også er computer-evaluering på (Stockfish).

Se her partiet imod Jens E. Ingebretsen:

Tor maj 23 @19:00 -
Forårsturnering i hurtigskak 4/4
Tor Jun 06 @19:00 -
Norway Chess med Jacob Sylvan (inkl. pizza)
Tor Jun 13 @19:00 -
Norway Chess med Morten Andersen