Company Logo
Skakforeningen Odysseus ligger i Søborg og har omkring 50 medlemmer. I løbet af sæsonen er der klubturnering, hurtigskak grand prix, foredrag, nytårslyn og meget andet. Vi mødes hver torsdag aften klokken 19 og holder til på adressen Frødings Alle 8A. Derudover er der ungdomsskak hver torsdag. Alle er velkomne. Og kaffen er gratis!

 

 

Søborg Hovedegade 24

2870 DyssegårdKnebent nederlag

Odysseus 1 - ØBRO 2 3½ - 4½

Af Jens Hornsgaard

Efter en godkendt uafgjort i 1. runde var det blevet tid til ØBRO 2. En jævnbyrdig modstander, måske var vi endda knebne favoritter, så det var vigtigt med point til kontoen for at holde nedrykningsspøgelset væk.

Først færdig var Klaus Poulsen. Spillede kongegambit og ofrede hurtigt en springer på f7. Var det et farligt offer eller kamikaze-skak? Måske det sidste, for Klaus tabte desværre hurtigt.

Heldigvis udlignede Morten A. imod den danske OL-helt Ellen Fredericia, som lader til at være i god form. Heldigvis var det ikke hendes bedste dag. Vandt en bonde med en lille kombination, hvor hun overså en mat i bunden. 1-1.

Hurtigt færdig var også Arthur. Stillede brikkerne lidt forkert op og pludselig spillede modstanderens angreb nærmest sig selv. 1-2.

Søren K. spillede sin normale ben-oni. Desværre lavede han en fodfejl i åbningen (14.-c4) og derefter var modstanderen nådeløs.

Jan Brønnum tabte også. Det så ellers længe lovende ud. Vandt en bonde, men modstanderen havde lidt modspil med et farligt springer-par. Og desværre overså Jan en springer-gaffel og så var det slut. 1-4 og nu så det svært ud.

Så kom der heldigvis et par opmuntrende partier. Mortens parti lignede partiet fra sidste runde. Vandt en ren bonde i åbningen, fordi modstanderen ikke kunne teorien i Marshall-angrebet i spansk. Denne gang var gevinst-føringen dog lidt sværere pga. uligefarvede løbere. Til sidst fik han dog presset sin merbonde ned til forvandlingsfeltet.

Jeg selv spillede et fint parti og fik brudt en lang gevinst-tørke. Jeg afbyttede til et uklart midtspil med tårn og 2 bønder imod løber og springer. Så overså min modstander noget taktisk og jeg vandt springeren. Dermed var partiet reelt afgjort.

3-4 og tilbage sad Claus O. imod Martin Reib. Claus Olsen var ellers god tilfreds med åbningen, som var Wiener-parti. Men det endte med et kompliceret T+S-slutspil med en bonde for lidt. Det lykkedes heldigvis for Olsen at holde remis og dermed blev slut-resultatet 3½-4½. Ikke prangende, men heller ingen katastrofe.

Morten og Morten har begge vundet begge deres partier og de ser ud til at blive nøglepersoner, så vi kan blive i 2. division i en ellers hård gruppe.

Kalender

Tor Dec 19 @19:00 -
Juleafslutning
Tor Jan 02 @19:00 -
Nytårslyn
Tor Jan 09 @19:00 -
Vinterturnering, 5. runde
Søn Jan 12 @12:00 -
Næstved 1 - Odysseus 1
Tir Jan 14 @19:00 -
BMS 3 - Odysseus 2
Tor Jan 16 @19:00 -
Odysseus 3 - Musik 1

 

Tandlæge Rex Thomsen

Søborg Hovedgade 86

Tlf. 39560307
Powered by Joomla!®. Designed by: business web hosting cheap dedicated servers videos Valid XHTML and CSS.