Company Logo
Skakforeningen Odysseus ligger i Søborg og har omkring 50 medlemmer. I løbet af sæsonen er der klubturnering, hurtigskak grand prix, foredrag, nytårslyn og meget andet. Vi mødes hver torsdag aften klokken 19 og holder til på adressen Frødings Alle 8A. Derudover er der ungdomsskak hver torsdag. Alle er velkomne. Og kaffen er gratis!Hæderlig start

Allerød 1 - Odysseus 1 4 - 4 

Af Jens Hornsgaard

De tidligere sæsoner har 1. holdet haft en tendens til at komme dårligt fra start og så bruge sæsonen på at kæmpe sig fri af nedrykning. I år skulle det være anderledes. Det skulle i 1. runde gå ud over Allerød. Jan Brønnum var i Thailand at spille skak og blev erstattet af 'Ludvig'.

Først må jeg dog rose Allerød for at skabe et halv-professionelt set-up på benene. Alle kampene blev live-streamet på nettet.

http://view.livechesscloud.com/05350cee-0fff-4808-ab28-9c7b344d5b01

Derudover var der gratis kaffe, te og lidt kage og et godt stort spillelokale.

Først færdig var hold-kaptajn Klaus Poulsen. Spillede engelsk og røg ud i nogle kraftige komplikationer, som modstanderen havde mere styr på.

Bedre gik det for Morten med hvid i en Svesnikov-sicilianer. Sort havde ikke helt styr på teorien og der røg først en bonde og siden endnu mere materiale. Det hele endte med at Morten fandt en sød mat i bunden. 1-1.

Dernæst tabte Claus O. i et wiener-parti. Først røg en bonde. Så to. Og til sidst partiet. 1-2.

Jeg selv er ikke i særlig god form for tiden. Det er faktisk ret længe siden, at jeg har vundet et turnerings-parti. I dag havde jeg visse chancer i en dronning-gambit. Men så kom de sædvanlige overseelser. Heldigvis endte det blot i et lige tårn-slutspil. 1½-2½.

Udligningen kom kort efter, da Søren K. vandt i en underholdende drage. Han valgte en fin side-variant og var hele tiden et skridt foran modstanderen. En flot sejr. 2½-2½.

Arthur var tilbage igen efter 1 år på efterskole. Og han havde ikke glemt at spille skak. Det blev en rolig fransk-mand og sikker styrede Arthur ind i et lige bonde-slutspil. Et godt come-back. 3-3.

Tilbage sad Morten Andersen som havde snuppet bonde efter bonde i et tårnslutspil. 4 merbønder burde være nok. 

Og 'Ludvig' var nede med en officer, men var der for få brikker på brættet til at modstanderen kunne vinde? Han havde stjålet en bonde i åbningen, men stod ret uharmonisk og der røg en officer, men 'Ludvig' kæmpede godt.

Det gik som forventet. 'Ludvig' tabte og Morten vandt. Dermed blev det 4-4. En godkendt start.

Kalender

Tor Jun 11 @19:00 -
Hurtigskak-turnering
Tor Jun 18 @18:00 -
Sæson-afslutning

 

 

Tandlæge Steffen Lauritzen

Søborg Hovedgade 86

Tlf. 39560307
Powered by Joomla!®. Designed by: business web hosting cheap dedicated servers videos Valid XHTML and CSS.