Company Logo
Skakforeningen Odysseus ligger i Søborg og har omkring 50 medlemmer. I løbet af sæsonen er der klubturnering, hurtigskak grand prix, foredrag, nytårslyn og meget andet. Vi mødes hver torsdag aften klokken 19 og holder til på adressen Frødings Alle 8A. Derudover er der ungdomsskak hver torsdag. Alle er velkomne. Og kaffen er gratis!Kompromisløs i Helsingør

Af Morten Andersen

Seks ettaller og fire boller blev mit udbytte af deltagelsen i årets XtraCon Open i Helsingør.

Jeg troede naivt, at jeg kunne skrive, at jeg ”som den eneste af de knap 400 deltagere ikke havde spillet remis”. Men et mundheld inden for mit fag – journalistikken – lyder, at man skal passe på med at udføre research. Det vil nemlig ofte slå en god historie ihjel - vi var faktisk en halv snes stykker af de kompromisløse.

Kampviljen fremmes af turneringssystemet, der giver en klar favorit i næsten alle opgør. På den måde kan man i virkeligheden dele sin turnering ind i to. Nemlig en, hvor man ”spiller opad”, og en anden, hvor man ”spiller nedad”.

Modstanderne ”opad” var for mit vedkommende GM Rasmus Svane (2580), FM Milton Pantzar (2330), IM Christian Jepson (2410) og GM Ralf Åkesson (2397). Det er i høj grad muligheden for at møde den slags folk, som driver mig til at deltage år efter år. Også selvom pointudbyttet forventeligt er beskedent. I år et enkelt point.

I de seks partier ”nedad” var jeg rimeligt sikker. Undtagelsen var et nederlag til unge norske Asraf Mansoor. Jeg vandt over ham for to år siden, hvor han stillede op med 240 (!) elo-point færre, end han har i dag.

Apropos norske juniorer husker nogle af jer måske seancen i klubben i foråret, hvor jeg viste to gevinstpartier mod hhv. Jens Ingebretsen og Abyl Kizatbay og samtidig spåede, at dem ville I komme til at høre mere til?

Jens var seedet som nr. 134 i Helsingør, men sluttede som nr. 29 med 7 point, hvilket indbragte en IM-norm. Abyl var seedet som nr. 151 og sluttede som nr. 85 med 6 point efter bl.a. sejr over et af de unge danske håb IM Martin Percivaldi.

Mine 6 point rakte til en placering som nr. 91 - lidt bedre end min seedning som 121.

Mine partier kan ses her:

http://xtraconchessopen.dk/index.php?did=6271&mid=481

Til gevinsten fra runde 7 er der en lille forhistorie. Min modstander i første runde, Finn Stuhr, røbede efter partiet, at en vis Morten Majlund Nielsen havde tippet ham om, at jeg ”enten ville spille 1. c4 eller 1. e4”. De kender nemlig hinanden fra NATO skakholdet, og det militære kammeratskab vejer åbenbart tungere end den almindelige klubfølelse (?!).

Efterretningen kom til at holde stik, idet jeg valgte 1. c4 mod Finn. Men bagefter forholdt jeg min navnebror, at jeg også jævnligt spiller 1. d4. Det troede han tydeligvis ikke rigtigt på, så jeg lovede på stedet at spille 1. d4 mindst en gang i turneringen.

Det blev så i 7. runde mod den unge svenske FM Milton Pantzar (vi bliver lidt i det militære!), som overraskede mig ved at svare: (1. d4), Sf6. 2. c4, b6. 3. Sf3, Lb7. 4. g3, Lxf3. Dermed var vi straks ude i helt nyt terræn for mig. Men heldigvis lykkedes det at sætte ham under et vist pres i c-linjen.

I 23. træk skal han naturligvis bytte damer, hvorefter jeg kun har en beskeden fordel (0.5). Efter hans 23.-, Dxd4?? går det hurtigt ned af bakke for ham.

Morten N sluttede i øvrigt som nr. 285 med 4 point.

Kalender

Tor Jun 11 @19:00 -
Hurtigskak-turnering
Tor Jun 18 @18:00 -
Sæson-afslutning

 

 

Tandlæge Steffen Lauritzen

Søborg Hovedgade 86

Tlf. 39560307
Powered by Joomla!®. Designed by: business web hosting cheap dedicated servers videos Valid XHTML and CSS.