Acceptabelt nederlag

Kategori: Nyheder Publiceret: Søndag, 21. januar 2024 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Furesø 1 - Odysseus 1  3½ - 4½

Det var meningen at vi skulle en tur til Farum for at spille imod Furesø. Men pga. problemer med at skaffe kampleder så endte vi i Ballerup, så vi kunne dele BMS' kampleder.

På andre måder blev det også en atypisk kamp. Indtil videre havde vi ikke tabt en kamp på de to øverste brætter. Men det blev her til to nederlag.

Morten Andersen spillede en meget kompliceret siciliansk med rokader til begge sider. Begge spillere ville gerne have en dronning. Men Mortens dronning kunne slås af et tårn. Og modstanderens dronning overlevede. Og det var naturligvis afgørende.

Niels Kristian kunne med en gevinst sikre sig et kandidat-resultat, men sådan gik det ikke. Tabte testamente-bonden, men fik egentlig ok modspil. Det var bare ikke nok. Men alt i alt flot at der skulle gå 5 runder inden et tab på top-brætterne.

På de nederste brætter var det mere fredeligt. Gustav var med som reserve og røg hurtigt fredspiben. Syntes også at Jan B. kom bedst ud af åbningen. Modstanderen havde en svag dobbeltbonde på f4. Men remis blev det også her.

Søren K. spiller altid spændende skak. Denne gang i drage-varianten. Fangede en hvid springer på e7, men hvid kunne vinde officeren igen og utroligt nok endte det med et slutspil med lige materiale. Så remis også her. Også Morten spillede remis.

Tilbage sad Jens og Claus. Vi havde begge en officer i overvægt i en slutspil. I mit tilfælde havde modstanderen 3 ekstra bønder i et dronninge-slutspil, så det var svært. Hvis dronningerne blev byttet, kunne løberen ikke holde alle disse bønder. Men det lykkedes at gafle en bonde og dermed sikrer remisen. Som føltes som en sejr.

Claus Olsen satsede stærkt på angreb og i tårn-slutspillet havde han en løber for kun 2 bonder. Og det var nok i det lange løb. Godt og tålmodigt spil af Claus gav vores eneste sejr.

Et nederlag på 3½ - 4½ var acceptabelt og vi ligger stadig solidt midt i feltet. Næste runde er slaget om Gladsaxe imod Caissa som overraskende fører rækken. Et kæmpe drama venter.

Visninger: 253