Fra fjeldaber til skakløver

Af Morten Andersen,

Som en af mine skakvenner bemærkede, er norske TV2 Fagernes GM næppe en velvalgt turnering, hvis man går efter at højne sit ratingtal.

Modellen er, at en halv snes af de største norske talenter får mulighed for at prøve kræfterne af mod ca. 30 udenlandske titelholdere. Selv tilhører jeg ingen af de to grupper, men måtte nøjes med fornøjelsen ved at spille en masse spændende skak.

Der var især smæk for skillingen i mine fem partier mod unge nordmænd, hvoraf nogle med stor sandsynlighed bliver fremtidige topspillere.

Det var også sjovt at opleve deres indbyrdes snak. Deres selvtillid er simpelthen enorm – Carlsen-effekten? – men de har også noget at have den i. Samlet vandt de mængder af rating i turneringen, min donation var faktisk beskeden.

På torsdag (den 3. maj) kommer jeg ned i klubben og viser nogle af partierne fra Norge.

Tor maj 24 @19:00 -
Claus Olsen fortæller om Politiken Cup