Triumf i lokal-derby

Kategori: Nyheder Publiceret: Onsdag, 31. januar 2024 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Odysseus 1 - Caissa 1  5½ - 2½

Vi plejer at spille godt imod vores lokal-rivaler fra Caissa, så vi var optimistiske inden weekendens møde. Det var Caissa sikkert også, for de førte overraskende rækken foran forhåndsfavoritterne fra Øbro. Så Caissa havde måske mest at spille for. Men det kunne man ikke se.

For en gang skyld var vi i stærkeste opstilling, så der var ikke plads til de unge løver (William og Gustav) denne gang. De havde ellers gjort det fint hidtil.

Klaus Poulsen kom ellers fint fra stærkt. Og var ved at bygge en spændende bondestorm op imod modstanderens konge. Men bukkede så en bonde (måske mere) og tabte on-the-spot.

Med Morten N. var det modsat. Spillede ikke åbningen for godt og var bagud med et par bønder. Men så byttede modstanderen den forkerte løber for springeren. Derefter var Morten nådeløs og første yderst sikkert angrebet i land til en flot sejr.

Niels Kristian spillede en sikker remis. Brønnum holdt også remis efter at have været under pres det meste af partiet. En minusbonde kunne dog holdes pga. uligefarvede løbere.

Også Claus O. stod i underkanten med et truende kongeangreb imod sig. Men da Claus fik byttet dronninger, så var alting godt igen. Og med præcist kontra-spil så fik han endda en sejr i land.

Morten A. pressede derimod godt på 1. brættet og havde gevinst-chancer. Men spillede måske lidt for hurtigt til sidst og overså at modstanderen kunne afvikle alle bønderne. Og med en løber alene så kan man ikke sætte mat.

Selv fik jeg for første gang i karrieren en planlagt nyhed ind. Ved ikke helt om det var en succes. Relativt simpelt fik modstanderen et godt overtag. Men i begyndende tidnød så bukkede han en officer så jeg vandt sørme.

Til sidst sad Søren K. med et vanvittigt kompliceret slutspil. Var godt nok nede med 3 bønder, men det var udnerordnet for begge spillere kæmpede for at forvandle en bonde. Og Søren var hurtigst og med en dronning ekstra afgjorde han partiet og matchen.

Så alt i alt vandt vi 5½ - 2½. Yderst tilfredsstillende imod en svær modstander. Vi kæmpede os i flere tilfælde tilbage efter en sløj åbning og det er god moral.  God søndag i Søborg.

Nu er der en længere pause inden sidste runde. Her kan vi spille uden nerver med en lun 4. plads i tabellen. 

Tak også til Jesper Klausen som trådte til som kampleder selvom det kostede en biograftur. Det sætter vi pris på.

 

Visninger: 198