Kæmpe-sejr i kampen om Gladsaxe.

Kategori: Nyheder Publiceret: Søndag, 29. januar 2023 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Odysseus 1 - Caissa 1  6½ - 1½

Efter Brønshøj i sidste runde så var det igen tid til lokal-derby imod rivalerne fra Caissa. Hvem er Gladsaxe kommunes bedste klub p.t.

Caissa var en anelse svækket i bunden, så det tegnede til en tæt match. Og der blev fightet på alle brætter. Først efter 3 timer tikkede de første resultater ind. Og de gik vores vej.

Veteranen Jens Hartung spillede en chancerig gambit imod Jens Hornsgaard. Der var uklart spil hele vejen. I træk 24 var jeg nervøs for Sxf4 med en svær stilling. Heldigvis spillede min modstander Txf1, som nærmest tabte i stedet. Så jeg nappede den første sejr.

Claus Olsen valgte en bogo-indisk hvor hvid havde spil på dronninge-fløjen og Claus dominerede på kongefløjen. Claus pressede på og ofrede en springer. Hvis hvid spiller kongen til g2, så er det remis med nød og næppe. Men hvid spillede Kh4 og Claus vandt straks.

Den anden Klaus afslog en remis i åbningen og det var godt, for han havde et bedre blik for dynamikken i stillingen. Han pressede på træk for træk, vandt en bonde, så to. Og til sidst var der mat i bunden.

Jan Brønnum spillede et meget lukket spil imod sin unge modstander Aryan. Ingen kunne komme igennem og det kunne ikke blive andet end remis.

Og gevinsterne fortsatte. Niels Kristian var under et gevaldigt pres. Men modstanderen valgte det forkerte springertræk og Niels slog kontra og knock-outede modstanderen som en anden Muhammed Ali. 

Søren Klausen blev mødt af Albins modgambit. Midtspillet var højst uklart og slutspillet derefter var lige, men stadig uklart. Søren manøvrerede bedst og fik en bonde tvunget ned til forvandling.

Morten Andersen kom godt ud af åbningen men overså noget taktisk og tabte en bonde. Lykkedes heldigvis at afvikle til et uligefarvet løberslutspil, som hvid ikke kunne vinde trods merbonde.

Den anden Morten sad nu tilbage med noget pres, men kunne ikke presse en gevinst igennem tårnslutspillet.

Træerne vokser ikke ind i himlen, men vi er i den grad tilfredse med en storsejr, som gør at vi i praksis er helt sikre på endnu en sæson i 1. division. Og kun få point fra en oprykning til Skakligaen, men det ville være helt vildt.

 

Visninger: 1112