Mosederby

Kategori: Nyheder Publiceret: Tirsdag, 17. januar 2023 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Brønshøj 2 - Odysseus 1  3½.- 4½

I forboldens verden er et mosederby kampen mellem AB Gladsaxe og Brønshøj. Det er nu blevet en sjældenhed efter at Brønshøj er røget ned i Danmarksserien. Men i skakkens verden kommer vi tæt på med opgøret mellem Odysseus og Brønshøj i 1. division.

Som de fleste ved, så er Odysseus kommet fint fra land i divisionen, mens Brønshøj har været mere svingende trods et godt hold.

Vi startede med 3 hurtige remiser, så var vi ligesom på tavlen.

Niels Kristian havde måske en lille fordel imod en god modstander, da han røg fredspiben. Men realistisk var det ikke muligt at vinde.

Søren K. var jeg bekymret for, da han først flyttede den ene løber tilbage til c8, dernæst den anden løbet tilbage til f8 i næste træk. Men modstanderen spillede upræcist og da Søren udlignede, tog man remis.

Klaus Poulsen tabte en bonde i åbningen. Eller måske opfandt han en chancerig gambit? I hvert fald var der masser af kompensation. Bonden blev nemt vundet tilbage og derefter var stillingen lige. Remis igen.

Så fulgte to rigtig gode sejre.

Jan Brønnum tabte (reelt) en bonde i åbningen og det så svært ud. Men pludselig stod Jans brikker helt rigtigt og modstanderens helt forkert. Det gav Jan en officer og modstanderen opgav med det samme.

Morten Andersen var oppe imod stærke Jacob Carstensen og det gik helt forrygende. Det blev et ret uklart midtspil med mange brikker i slag. Man skulle holde tungen lige i munden og det var Morten bedst til. Vandt først en kvalitet - så et tårn. 1-0 efter 31 træk. Flot.

Ned på jorden igen. Jeg kom ellers fornuftigt fra åbningen og havde et fint pres med sort. Men træk for træk mistede jeg grebet og kunne til sidst ikke holde sammen på stillingen.

Morten Nielsen så længe ud til at have et kanon-angreb med bønder helt nede ved modstanderens konge. Men mistede desværre en kvalitet. Og da dronningerne også blev byttet så var der slet ikke mere angreb.

Nu var det helt lige og sidste mand var Claus Olsen, som heldigvis stod godt. Fandt et effektivt springeroffer, som vandt en kvalitet og nogle bønder. Partiet blev kørt sikkert hjem.

Ingen af partierne trak ud, så allerede omkring kl. 15.30 kunne vi sige tak for i dag med en fin sejr. Så vi ligger stadig lunt i divisionen med god afstand til nedrykning.

Claus Olsen kommenterede at det var den 10. kamp i træk, hvor vi scorer over vores forventede score. Det er da ganske flot.

Visninger: 338