Godkendt resultat imod Evans

Kategori: Nyheder Publiceret: Onsdag, 7. december 2022 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Evans 1 - Odysseus 1  4½ - 3½

1. holdet skulle på langfart. Helt til Vejle, hvor stærke Evans ventede. Jesper Holm kom med som reserve (tak) i stedet for Klaus Poulsen. Han troede egentlig at det var en hjemmekamp. Og det var for sent at vende om, da det gik op for ham, at turen gik til Vejle.

Evans var klare favoritter og vel også blandt favoritterne til oprykning, men vi bed godt fra os.

Dog havde 2+Morten en del problemer.i mod unge løver. Andersen overså en overbelastning af løberen. Tabte en bonde, men han vandt den tilbage, men koordinationen i stillingen var ødelagt. Modstanderens bønder væltede ned imod kongen og det gik ikke.

Også Nielsen tabte efter en overseelse i det tidlige midtspil. I en forceret sekvens var der pludselig et snedigt mellemtræk med angreb på to officerer. Ærgerligt, men sådan kan det gå.

Til gengæld havde Niels Kristian væsentlig mere held i sprøjten. Ved trækomstilling havnede han i Philidor. Og en kombi med løberoffer på f7 vandt en bonde. Og siden røg dronningen og det var det.

Jesper Holm havde det til gengæld svært som sort i Philidor. Stod passivt, men var egentlig ok. Men da dem hvide løber kom ind på d6, så blev det svært og det sluttede med et elegant matangreb. Vi var nu bagud 3-1, men stod faktisk ret fint på alle 4 resterende brætter.

Selv var min form i Vinterturneringen ikke overvældende og det var med bange anelser, at jeg mødte stærke og rutinerede Leif Kristensen med sort. Strategien var at spille solidt og ikke at lave grove fejl og så se hvad der skete. Og faktisk lykkedes det mig at vinde i et rigtig fint parti. Udnyttede chancen for et kongeangreb og spillede flere præcise træk. Da jeg førte med 3 bønder, gav modstanderen op.

På 6. bræt mødtes de to alderspræsidenter. Dog kan Claus Olsen ikke slå Jøren Aaskov med hans 83 år. På brættet var der dog ingen problemer. Det gik kun en vej. Claus' vej. Spillede simplere og med en klar plan. Til sidst vandt han en kvalitet og bonde og kørte den sikkert hjem.

Det stod nu helt lige. 3-3 og både Jan B. og Søren K. stod godt. Jan B. byggede tålmodigt et overvældende angreb op og havde flere muligheder for at afgøre. Men spillede måske lidt for tålmodigt, så modstanderen fik sin dronning ind med en evig skak. Ærgerligt.

Og ærgerligt var også Søren Klausens slutspil. Det var et omskifteligt parti men det ebbede ud i et helt lige slutspil. Efter Kh6 kunne man enes om remis. Men Søren spillede Kf5 som tabte dronningen. Ærgerlig fejl efter knap 5 timers hård kamp.

Men et nederlag på 3½ - 4½ til en stærk modstander er fint nok og vi ligger stadig lunt placeret midt i feltet med langt ned til nedrykningspladserne.

Visninger: 331