Tæt Gladsaxe-afgørelse i divisionen

Kategori: Nyheder Publiceret: Tirsdag, 15. marts 2022 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Odysseus 1 - Sydøstfyn 1 6-2

Inden sidste runde i divisionen var alt godt for 1. holdet. Køge på 7. pladsen var 8 point bagefter, så det var matematisk umuligt at rykke ned. Så nu kunne der kigges opad. Kunne vi nå at overhale Caissa på 3. pladsen, så vi vinder det interne Gladsaxe-opgør? Vi var 1½ point bagefter, men havde fordelen af at skulle møde bundproppen Sydøstfyn.

Der var dog en fredelig stemning på mange af brætterne. Således spillede både Morten N., Klaus P., Niels Kristian og Brønnum nogle forholdsvis korte og korrekte remiser.

William Pihl var med på 8. brættet og havde en rigtig god dag. Nabobrættet (Jan B.) synes det endda at partiet var morsomt. Modstanderen spillede helt vildt meget forkert i åbningen og var bagud med hele 2 officerer efter 14 træk.

Selv spillede jeg en skarp variant med rokader til begge sider. Modstanderen spillede dog ikke helt præcist og jeg vandt en bonde. Afgørelsen spillede jeg ret sikkert og det endte med mat på g7.

På 1. brættet sad Morten Andersen som vanligt. Spillede imod sin egen g3-variant i engelsk. Vandt en bonde og stod godt og kørte sejren sikkert i land.

Stillingen var til sidst, at Caissa var et halvt point foran og begge hold manglede et parti.

Claus Olsen gjorde sin pligt ved at vinde en fordelagtigt tårnslutspil. Var selv i tvivl om det kunne vindes, men Claus' teknik (og vilje) er god.

Desværre vandt Caissa også deres sidste parti, så de sluttede et mulehår foran os på 3. pladsen.

Dog var vi alligevel god grund til at være stolte over en 4. plads i stærk gruppe. Mange spillede vandt en del rating og Morten N. scorede et kandidat-resultat.

Vinder blev BMS, som også havde klart det stærkeste hold. Ned måtte Køge 2 og Sydøstfyn.

Visninger: 698