Acceptabelt nederlag

Kategori: Nyheder Publiceret: Onsdag, 15. december 2021 Skrevet af Jens Juul Hornsgaard Udskriv Email

Frem 1 - Odysseus 1  5-3

1. holdet skulle på langfart. Tidligt op og afsted til Odense. Her var vi undertippede, men dog optimister efter to fine præstationer i de første runder.

Vi kom hurtigt på tavlen med et par remiser. Klaus Poulsen spillede en usædvanlig gambit i siciliansk. Han fik dog hurtigt bonden tilbage og derefter var stillingen flad.

Morten N. var på 2. bræt oppe imod stærke Kristoffer Dyrgaard og valgte Berlin-muren. Morten udlignede usvigeligt sikkert og på trods af en fingerfejl i slutspillet kom remisen aldrig i fare.

Jeg selv så ikke en døjt. Bukkede en bonde i slutspillet. Men fik faktisk modspil og et lovende angreb imod kongen. Stod bedst indtil jeg bukkede en officer. Efter et kvalitetsoffer var der dobbelttrussel imod tårne på f5 og b7. Man skal nærmest være skeløjet for at se denne pointe. Jeg var bare blind.

Langt bedre gik det for Niels Kristian. Han ofrede en bonde for et angreb, som han måske overvurderede. Til sidst angreb begge spillere modstanderens konge på baglinjen. Men Niels Kristian satte først mat. Og har nu stadig maximum efter 3 kampe. Super flot.

Så langt så godt. Men så fulgte 3 nederlag. Claus Olsen stod ellers rigtig godt og havde et lovende angreb på vej. Men bukkede så en officer. Ret atypisk for Claus. Kæmpede videre men måtte naturligvis ned.

Arthur spillede et spændende og kompliceret parti. Fik placeret en stærk sort springer inde på d3. Eller var springeren en svaghe?. Pludselig var der ikke mere dækning på springeren og der røg en officer. Ærgerligt.

Morten Andersen spillede imod Mads Hansen og det var en svær opgave, da han har omkring 2400 i rating. Og gennem partiet spillede Mads Hansen generelt en anelse mere præcist end Morten. Kostede først en bonde, så en bonde til og så partiet.

Til sidst sad Søren Klausen tilbage med et kompliceret slutspil. Var ned med en kvalitet for en bonde. Men hans løber var bomstærk og støttede et par farlige fribønder. Alle 3 resultater var i spil. På vej hjem i bilen indløb så resultatet: Søren havde hevet sejret i land og dermed tabte vi "kun" 3-5.

Hæderligt resultat imod en stærk modstander. Vi er stadig rigtig godt med.

 

Visninger: 371