Fin uafgjort

Kategori: Nyheder Publiceret: Søndag, 21. november 2021 Skrevet af Super User Udskriv Email

Odysseus 1 - Næstved 1 4-4

Divisions-holdet kom godt fra start med en sejr i 1. runde. Kunne vi følge op i næste runde imod Næstved, som på papiret var favoritter? Der er ikke plads til slinger i valsen, hvis vi skal blive i 1. division endnu en sæson.

Morten Andersen var oppe imod stærke Mikkel Antonsen. Det blev en kompliceret version af hollandsk. Morten var egentlig rigtig godt med, men forsøgte sig med et lidt desperat officers-offer, som desværre bare tabte.

Den anden Morten var også under pres i modtaget dronning-gambit. Men fik afviklet til et lige slutspil, så en halv kom i hus.

Vores nye mand, Niels Kristian Kragh havde igen en god dag. Modstanderen glemte ret påfaldende at udvikle sin dronningefløj. Helt frem til træk 25 stod både tårn, springer og løber i udgangsstillingen. Niels Kristian pressede fint på og vandt fortjent og er nu topscorer med to sejre. Noget af en signing for Odysseus.

Søren Berg mødte Mikkel Strange med hvid, som spillede med i toppen af årets kandidat-turnering. Kampen var ret spøjs. Først angreb sort i h-linjen og blev slået tilbage. Så angreb Søren i den samme h-linje. Overså desværre noget taktisk og måtte ned med flaget.

Søren Klausen var jeg lidt nervøs for. Spillede en lukket fransk og fik byttet sin gode løber og sad tilbage med en dårlig løber bag bønderne. Men Søren fik alligevel etableret et pres, som endte med at afgøre partiet.

Så helt lige 2½-2½. 

Arthur spillede en relativ solid remis. Bevægede sig ikke rigtig ud over remis-kanten. Bortset at begge spillere overså en hængende bonde i slutspillet. Arthur spiller mere og mere solidt og har udviklet sig til en god, stabil stamspiller på 1. holdet. Godt at se.

Claus Olsen spillede et langt parti med tålmodige manøvrer fra begge sider. Langsomt fik han stablet et kongeangreb på benene og Claus var tæt på at få et mat-angreb ind. Men det ebbede ud i et lige tårnslutspil

Til sidst sad jeg tilbage med en bonde mere i et uligefarvet løberslutspil. Havde presset godt i midtspillet. Men desværre var fordelen lige præcis ikke nok til en sejr, så remis blev det.

Alt i alt endte det 4-4 og det var absolut godkendt. Dog kan det måske ærgre at jeg eller Claus ikke lige fik omsat fordelen til en sejr, så hele holdet også havde sejret.

Vi har nu en solid afstand til nedrykningspladserne og har for en gangs skyld startet godt. Men alt kan ske.

Visninger: 277